İçindekiler
Nöroloji bölümüne neden gidilir?
Eğer hasta beyin ya da sinir sistemiyle bağlantılı sorunlar yaşıyorsa bir nöroloğa yönlendirilir. Örneğin nöbet, kafa karışıklığı, duyu değişiklikleri, baş ağrısı, kas ve koordinasyon sorunları ya da kafa travması gibi sorunlarda mutlaka bir nöroloğa başvurmak gerekir.
Nöroloji bölümü hangi hastalıklara bakar?
Nöroloji, beyin, kan damarları, kaslar ve sinirleri içeren sinir sistemi bozuklukları ile ilgilenen tıbbın dalıdır. Nöroloji terimi iki kelimeden oluşur: “sinir” anlamına gelen “nöron” ve “çalışma” anlamına gelen “logia”. Nörolojinin ana alanları: otonom, merkezi ve periferik sinir sistemleridir.
Nörolog ameliyata girer mi?
📌Nöroloji, nöral sistem diye tanımlanan beyin ve omurilik kökenli hastalıkların, ilaç vb. yöntemlerle, cerrahi dışında tedavisini yapan bilim dalıdır.
Nöroloji göze bakar mı?
Göz hastalıkları nedeniyle oluşan baş ağrısını tedavi eden, göz ve sinir sisteminin ortak hastalıkları ile ilgilenen bilim dalı Nörooftalmoloji’dir. Bir cismin görülebilmesi, görüntünün önce gözde daha sonra beynin arka kısımlarındaki görme merkezinde algılanması ile mümkündür.
Nörolog kaç yıl okur?
1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Nöroloji uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır.
Beyin cerrahı ile nöroloji arasındaki fark nedir?
Nöroloji, nöroradyoloji, nöroanestezi bölümleri ile birlikte çalışılarak gerekli tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı nöroşirürji bilim dalında uzman olan doktorlara nöroşirürjiyen ya da beyin cerrahı denir.
Nöroloji Bölümü nasıl tedavi eder?
Nöroloji genel olarak beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresel sinir sistemiyle kasların hastalıklarını inceleyen, teşhis ve cerrahi dışındaki tedavi uygulamalarını içeren tıp bilimi dalıdır.
Nörolojik testler nelerdir?
NÖROLOJİ BÖLÜMÜ VE YAPILAN TESTLER
- NÖROLOJİK – ELEKTROFİZYOLOJİK TESTLER.
- EMG (Kas ve Sinir Bio-Elektrik Ölçümü)
- EEG (Beyin Elektrosu)
- EEG. Aktivasyonlu EEG. EEG Monitarizasyonu. Çocuk EEG’si.
- APNE HORLAMA UYKU TESTLERİ
- İŞİTME VE BAŞDÖNMESİ – DENGE TESTLERİ
- Odyolojik Testler (İşitme Testleri)
- Odyogram;
Nöroloji uzmanları ne yapar?
Nöroloji uzmanı, beyin ve sinir sistemini etkileyen hastalıkların teşhis ve tedavisini gerçekleştiren tıp uzmanıdır.