İçindekiler
Nonkompaksiyon kardiyomiyopati nedir?
Miyokardiyal nonkompaksiyon hastalığı, seyrek görülen bir doğuştan kardiyomiyopati çeşididir. İntrauterin dönemde miyokard dokusunun normal gelişiminin duraklamasıyla, derin trabekülasyonların ve bunların arasında boşlukların oluşmasıdır.
Kardiyomiyopati nasıl anlaşılır?
Yetişkinlerde kardiyomiyopati belirtileri: Karın ağrısı, bulantı ve kusma. Hareketsizlik. Nefes darlığı ve öksürük. Ritim bozukluğu.
Genetik kardiyomiyopati nedir?
Kalıtsal veya genetik geçişli kardiyomiyopatiler, herhangi bir edinsel etken olmaksızın kalp kasının yapısal ve fonksiyonel olarak normal olmadığı bir grup hastalığı ifade eder.
Kalp çarpıntısı olanlar normal doğum yapabilir mi?
Kalp hastalığı olan gebelerin normal doğum yapmasında sakınca yoktur.
Kardiyomiyopati neden olur?
Kardiyomiyopatinin nedenleri nelerdir? Koroner arter hastalığı kalbe giden kan akımını engeller ve kalp kasının zayıflamasına neden olur. Koroner arter hastalığı dilate kardiyomiyopatinin en sık sebebidir.
Noncompaction kardiyomiyopati nedir?
Miyokardiyal “noncompaction” (MN), miyokardın intrauterin gelişim sürecinde duraklama sonucu ortaya çıkan ve daha çok sol ventrikiilü twan nadir bir kardiyomiyopati tipidir. Mu/tipi, belirgin miyokardiyal trabekülasyon ile belirgin intertrabeküler boşluklar karekteristik eko bulgularını oluşturur.
Dilate kardiyomiyopati düzelir mi?
Dilate KMP DKM ve viral hastalık ya da miyokardite bağlı kalp yetersizliği olan hastaların yaklaşık üçte birinde kalp fonksiyonları düzelmez, üçte birinde düzelir ama bir miktar kalp disfonksiyonu kalır ve üçte birinde tamamen düzelir.
Kardiyomiyopati ne demek?
Kardiyomiyopati (KMP) olarak adlandırılan primer kalp kası hastalıkları sonradan gelişen kalp bozukluklarının önemli bir grubunu oluşturmaktadır. Doğuştan normal olan bir kalpte sonradan gelişen kalp bozuklukları edinsel (kazanılmış) kalp hastalıkları olarak adlandırılmaktadır.
Kalp ritim bozukluğu olan hamile kalabilir mi?
Tedavi edilebilir ritim problemi olan hastaların gebelik öncesi ablasyon işlemi yapıldıktan sonra normal bir şekilde gebe kalma engelleri yoktur.
Hangi hastalar normal doğum yapamaz?
NORMAL DOĞUMA ENGEL TEŞKİL EDEN DURUMLAR
- Bebeğin düz gelmemesi,
- Anne karnında bebeğin yan duruşu,
- Plasentanın önde olması,
- Plasenta ayrımının erken olması,
- Bebeğin kordonunun başından önde olması,
- Bebeğe giden suyun azalması,
- Üçüz gebelikler,
- İkiz gebeliklerde ilk bebeğin anne karnında ters durması,
Iskemik kardiyomiyopati ne demek?
İskemik Kardiyomiyopati: Koroner Arter Hastalığı, en sık görülen kalp hastalığıdır. Koroner damarlar kalbi besleyen damarlardır. Bu damarların daralması ve/veya tıkanması sonucu kalbe yeterince besin ve oksijen gitmez. Bu da kalp kasının hasar görmesine, hatta ölmesine (miyokard enfarktüsü) neden olur.