MLA format ne demek?

MLA formatı tezinizdeki metin için referans göstermelerde (göndermelerde) ve tezinizin sonundaki kaynakçanızın yazımında uyacağınız kuralları içeren bir formattır. MLA formatı daha çok dil ve edebiyat alanında kullanılmaktadır ve MLA formatının nasıl olduğu tüm detayları ile farklı internet adreslerinde mevcuttur.

Kaynağın yazının sonunda gösterilmesine ne ad verilir?

Kaynakça: Gerek dipnotta kaynak gösterme gerekse de paragraf içi kaynak gösterme yöntemlerinde, çalışmanın sonunda gönderme yapılan kaynakların tam künyelerinin yer aldığı bir kaynakça listesi sunulmalıdır. Metnin içinde, kısaltma ifadelerle yer alan bilgilerin tamamı, ayrıntılı olarak bu bölümde verilir.

MLA kaynak gösterme nasıl yapılır?

Metin içinde kaynak gösterme: ”alıntılanan ifade” (Yazar Soyadı Sayfa Numarası) Örnek: ”alıntılanan ifade” (Pamuk 135) Kaynakçada: Yazarın Soyadı, Adı. Kitap Adı. Yayım yeri: Yayımlayan, Yayım tarihi. Örnek: Pamuk, Orhan. Beyaz Kale.

MLA nerede kullanılır?

Aynı şekilde Modern Diller Derneği’nin de (Modern Languages Association) yaratmış olduğu MLA sistemi de popüler olmuştur. Günümüzde APA özellikle Sosyal Bilim alanlarında kullanılmaktadır. MLA ise daha çok sanat ve dil alanlarında yeğlenmiştir.

MLA yönteminin özellikleri nelerdir?

MLA: Dil, edebiyat ve sanat alanında yaygın olarak kullanılır. Bu yöntemde, APA yönteminde olduğu gibi kullanılan tüm kaynaklar “Kaynakça” kısmında gösterilir. Bu yöntemde, yazar ve yapıt isimleri öne çıkar. Kaynaklar, yazarların soyadına göre alfabetik olarak sıralanır.

Çok yazarlı kaynakça nasıl yazılır?

İkiden Fazla Yazarlı Kaynak: Metin içinde ikiden fazla yazarlı kaynaklara yapılan göndermede sadece ilk yazarın soyadı verilir; diğerleri için “vd.” ifadesi ile parantez içinde yıl ve sayfa numarası belirtilir. (Akalın vd., 2012: 33). Yazarı Olmayan Kaynak: (Eserin Adı -uzun ise ilk iki kelimesi-, Yıl: s. No).

Editör kaynakçada nasıl yazılır?

Editörlü kitabın tamamına veya editörün yazdığı kısımlara “Kitap-Editörlü” kapsamında atıf yapılır. Editörlü kitabın içindeki bölümlere ise “Kitap Bölümü” türünde atıf yapılır. Editör Adı ve Soyadı (ed.), Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası.

Iki soyisim kaynakçada nasıl yazılır APA?

Yazarların çift soyadı olması durumunda kendi kullandığı sırayla her ikisi de aralarında işaretleme olmadan kullanılır. Aynı konuya birden fazla atıf yapılması durumunda, kullanılan kaynakçalar tarih sırasına ve aynı tarihtekiler ise isme göre alfabetik sıralanmalı, aralarında “;” kullanılmalıdır.