Menenjit nasıl bir hasar bırakır?

Bakteriyel menenjit erken evrede tedavi edilmediğinde başta işitme kaybı, beyin hasarı ve ölümle sonuçlanabilen ciddi bir hastalık tablosudur. Birincisi çok tehlikelidir ve aniden başlar, baş ağrısı, şok tablosu ve bütün vücutta çürüğe benzer morluklar oluşabilir. Bazen 12 saat gibi kısa sürede ölümle sonuçlanabilir.

Menenjit nasıl bir hastalıktır?

Menenjit beyni ve omuriliği saran meninks adı verilen zarın iltihaplı hastalığıdır. Hastalığın en genel bulguları ateş, baş ağrısı ve ense sertliğidir. Hastalığın etkeni virüsler, bakteriler ve parazitler olabilir.

Bebeklere menenjit nasıl bulaşır?

Özellikle 6-12 ay arasındaki bebekleri etkileyen bu hastalığın bulaşması havadan damlacık yoluyla olur. Bağışıklık sistemi yeterince gelişmeyen bebeklerde çok ciddi risklere neden olan menenjit, kan ve beyin bariyerindeki anatomik zayıflıktan dolayı daha kolay bulaşır.

Menenjit hastalığı ne kadar sürer?

Meningokoksik menenjit, ani başlayan ateş, şiddetli başağrısı, bulantı ve kusma, ense sertliği ve sıklıkla pembe renkli döküntüler ile seyredebilen bir hastalıktır. Hastalığın kuluçka süresi ortalama 3-4 gün olmakla beraber 2 ile 10 gün arasında değişebilir.

Menenjit belirtileri ne zaman ortaya çıkar?

Menenjitin Belirtileri Semptomlar birkaç saat içinde veya birkaç gün içinde gelişebilir. 2 yaşından büyük herhangi bir kişide olası belirti ve bulgular şunları içerir: Ani yüksek ateş

Menenjit belirtileri bebeklerde nasıl anlaşılır?

Çocuklardaki ana belirtiler, ateş, ense sertliği, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, huzursuzluk, bulantı, kusma ve ışığa bakamamadır. Bunun yanı sıra, 2 yaşından küçük çocuklarda şu belirtilerle menenjite işaret edebileceğinden hastaneye başvurulmalıdır.

Menenjit hastalığı kalıcı mıdır?

Menenjit günümüzde sık rastlanmayan bir hastalık olmasına rağmen hastalığa yakalananlarda menenjit kalıcı hasar bırakıyor hatta ilk 12 saat içerisinde ölüme bile neden olabiliyor.