K belgesi araca mı alınır şahsa mı?

Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi’ne sahip olması zorunludur. K1 Yetki Belgesi’ne, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş, eşya taşımak için kullanılan en az 1 araca sahip gerçek kişilerin başvurması gerekir.

Ticari Taşıt Kullanma belgesi nasıl alınır?

Ehliyeti olanların, ticari araç kullanabilmesine izin veren SRC belgesi, artık e-devlet üzerinden alınacak. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın açıkladığı değişikliğe göre, belge, artık 5 dakikada alınabilecek, üstelik ücreti de 40 liradan 20 liraya düşürüldü.

Personel taşıma yol belgesi nasıl alınır?

KENDİ PERSONELİNİ TAŞIYANLARIN YOL BELGESİ Kendi aracı ile kendi personelinin servisini yapan firmalarda belediyeden yol belgesi almak zorundadır. Bu işlem için şoförün şoför kartı sahibi olması, aracın koltuk sigortasının olması, faaliyet belgesi, taşınacak personelin listesi gibi evraklar talep edilmektedir.

Ticari amaçla otobüs ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklar hangi tür yetki belgesi alması gerekir?

a) A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, b) A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir. (2) B türü yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.

Ticari Taşıt Kullanma Belgesi SRC yerine geçer mi?

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu gereğince hazırlanan “karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği” yürürlüğe girdiğinden “Araç sahibi olsun veya olmasın, ticari taşıt kullanma belgesi sahibi olan bütün şoförlerin SRC belgesi alma zorunluluğu vardır.

Ticari araç kullanma belgesi nedir?

SRC yani ticari araç kullanım belgesi, uluslar arası ve şehirler arası, yolcu ve yük taşımacılığı yapan; hayatı yollarda geçen kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüs gibi ticari araç şoförlerinin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

Güzergah izin belgesi kimlere verilir?

Personel servisi ve okul servisi gibi taşımacılık hizmeti veren firmaların büyükşehir belediyesinden aldıkları belgeye güzergah izin belgesi adı verilir. Bununla birlikte, turizm sektöründe yer alan firmaların da güzergah belgesi alması gerekir.

Ticari Taksiler şehirlerarası yolcu taşıyabilir mi?

İstanbul Valisi Yerlikaya, taksilerle şehirlerarası yolculuğun yasaklandığını, çocukların market ve pazar yerlerine alınmayacağını açıkladı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Taksi ya da internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla şahsi araçlar şehirlerarası toplu ulaşımda kullanılamayacak” açıklaması yaptı.

Yurt içinde otomobil ile şehirlerarası yolcu taşıyacak olanlar ne tür yetki belgesi almak zorundadır?

A yetki belgeleri Otomobille ticari ve tarifesiz olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının yurtiçi taşıma hizmeti veya uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.

K Belgesi araca mı alınır şahsa mı?

Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi’ne sahip olması zorunludur. K1 Yetki Belgesi’ne, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş, eşya taşımak için kullanılan en az 1 araca sahip gerçek kişilerin başvurması gerekir.

K2 yetki belgesi kimlere verilir?

K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

Yetki belgesi türleri nelerdir?

Yetki Belgeleri

  • A1 Yetki Belgesi.
  • A2 Yetki Belgesi.
  • B1 Yetki Belgesi.
  • B2 Yetki Belgesi.
  • B3 Yetki Belgesi.
  • C1 Yetki Belgesi.
  • C2 Yetki Belgesi.
  • C3 Yetki Belgesi.

Hangi araçlara hangi k belgesi gerekli?

K belgesi kimler için zorunludur? Ticaret odaları, Sanayi odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Ziraat Odalarına kayıtlı olup, ruhsatlarında araç cinsi; kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork olan araç sahipleri almak zorundadır.

Şirket adına K2 Belgesi nasıl alınır?

K2 Belgesine başvuru, K2 belgesi dilekçesi ile yapılır, dilekçenin ardından k2 belgesi başvuru formu doldurulur, firma ile ilgili istenilen evraklar hazırlanır ve dosya bakanlığın istediği formatta K Belgesi Başvurusu için Ulaştırma Bakanlığı Yetkili Kurumuna elden k başvuru işlemi yapılır.

K 2 kaç TL?

K2 Yetki Belgesi Ücreti : 16,547TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 4136TL. Taşıt Kartı Ücreti: 495TL.

Yetki belgesi eki nedir?

1) Yetki belgesi eki taşıt belgelerine, eşya taşımaya mahsus ticari taşıtlar kaydedilir. 2) N1 ve N2 yetki belgesi eki taşıt belgelerine kaydedilecek taşıtlardan, asgari kapasiteyi sağlayacak sayıda özmal taşıtların ilk başvuru ve faaliyet süresince 20 yaşından büyük olmaması şarttır.

Yetki belgesi ne kadar?

D4 Yetki Belgesinin özellikleri şu şekildedir; Belge harç ücreti: : 6.618 TL.