Inşaat işçileri için ustalık belgesi nasıl alınır?

Bireysel olarak da inşaat ustaları, belirtilen eğitim kurumlardan belgelerini kendi imkanlarıyla da alabiliyor. Belgesi olmayan inşaat ustaları ise müteahhitten alacakları yazı ile “Geçici Ustalık Yetki Belgesi” başvurularını Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerine yapabiliyorlar.

Mesleki yeterlilik belgesi ne kadar sürede alınır?

Sınav süreçlerinde bütün birimlerden başarı sağlayan adaylar belge almaya hak kazanır. Başarı sonuçları MYK sistemine yüklenir. Bu tarihten itibaren aday belgeli kabul edilir. MYK 8-10 gün içinde MYB Belgesi ve MYB kimlik belgesini BTSO MESYEB’ e gönderir.

Diploma ustalık belgesi yerine geçer mi?

Mesleki yeterlilik belgesi diploma yerine de geçerli sayılmaz. Fakat Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programına dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilirler. Ustalık ve kalfalık eğitimi mesleki eğitim olarak geçmektedir.

Inşaat mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır?

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi nereden alınır? Bireyler Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ilgili ulusal yeterlikte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarında teorik ve uygulamalı sınavlara girerek başarılı olmaları halinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanırlar.

Inşaat ustalık belgesi kaç günde çıkar?

Ustalık Belgesi Almak Ne Kadar Sürer? Çalışmışlık belgeleyerek denklik yoluyla başvuruda bulunanlar Kalfalık belgesi için 3 – 4 ay gibi bir sürede alacaklardır. İlk başvurudan itibaren 1 – 2 ay denklik süreci, 1 ay sınav süreci ve 1 ay da belge basılma süreci olacağından 3 – 4 ayı bulmaktadır.

Mesleki yeterlilik sınavı kaç saat sürer?

Her birimin geçme notu,soru sayısı ve sınav süresi farklı olabilir. Yani A1 birimden 10 soru 10 dakika, A2 birimden 20 soru 25 dakika olan bir sınav olabilirsiniz. Teorik Test Sınavında A1’den başarı olup A2’den başarısız olunur ise bir daha sınava girildiğinde sadece A2’den başarılı olunması beklenir.

Kimler mesleki yeterlilik belgesi almak zorunda değil?

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar …