İçindekiler
Iç denetçi raporu kime sunar?
İç denetçiler, yaptıkları inceleme ve araştırmalar sonucunda düzenledikleri raporları iç denetim birimine sunarlar. İç denetim birim yöneticisi, araştırma ve inceleme raporlarının ilgili mercilere iletilmesinden sorumludur. İç denetim faaliyet raporu, iç denetim faaliyetleri sonucunda yıllık olarak düzenlenir.
Iç denetçiler yapmış oldukları denetim sonucunda hazırladıkları raporları doğrudan kime sunarlar?
İç denetçiler, raporlarını doğrudan üst yöneticiye sunar. Bu raporlar üst yönetici tarafından değerlendirmek suretiyle gereği için ilgili birimler ile malî hizmetler birimine verilir. a) Nesnel risk analizlerine dayanarak kamu idarelerinin yönetim ve kontrol yapılarını değerlendirmek.
Iç denetçi belgesi nasıl alınır?
Sertifikalı iç denetçi olmak için ne gerekir? Sertifikalı iç denetçi olmak için kurumların sunduğu sertifika eğitimlerinden faydalanarak sertifikalı İç Denetçi “CIA” sınavına katılmanız gerekmektedir. Sertifika hazırlık süreci öğrenmek gerekir. İhtiyaç duyulan eğitimler araştırılmalıdır.
Iç denetçi hangi kurum tarafından atanır?
MADDE 21- (1) İç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerde, üst yöneticilerin teklifi üzerine Bakan, diğer idarelerde üst yöneticiler tarafından, sertifikalı adaylar arasından atanır ve aynı usulle görevden alınır.
Iç denetçiler ne kadar maaş alıyor?
İç denetçiler, 2020 yılında en yüksek 8.810 TL maaş alıyor. Ortalama bir tecrübedeki bir iç denetçi ise, 5.780 TL maaş alır.
Raporun zorunlu kısımları nelerdir?
Ödev / Raporda Bulunması Gereken Bölümler Bir ödevde/araştırma raporunda şu bölümler bulunur: Kapak: Başlık ve ödevi hazırlayanla ilgili bilgiler içerir. İçindekiler: Ödevin içindeki ana ve alt başlıkların listesidir. Gelişme: Konunun, açıklandığı, örneklendiği, kanıtlandığı, konuların tartışılıp çözümlendiği bölümdür.
Denetim ve kontrol arasındaki fark nedir?
İkisi arasındaki başlıca farklar: Kontrol devamlı bir faaliyettir, denetim belirlenen periyotta yapılır. Kontrol eş anlı olarak yürütülür, denetim geçmişe dönüktür.
Uluslararası iç denetçi sertifikası nasıl alınır?
4 senelik üniversite mezunu olup, en az 24 ay iç denetim veya denk deneyime (denetim ve değerlendirme / inceleme disiplinleri, dış denetim, kalite güvence, uyum) sahip olan ve sertifika sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar CIA Sertifikasını alabilirler.