Hususi araca K belgesi alınır mı?

CEVAP: K2 Belgesi kapsamına giren araçlarda ticari şartı aranmaz, ihtiyaridir. Hususi veya ticari yazabilir, aracın ruhsatında cinsi yazan yerde “kamyonet” veya “kamyon” açıklamasının bulunması, yük taşımaya mahsus ve firmaya kayıtlı olması aracın K2 Yetki Belgesi kapsamına girmesi için yeterlidir.

K belgesi için ne gerekli?

K1 VEYA K1* YETKİ BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (ŞAHIS)

  • DİLEKÇE.
  • BAŞVURU FORMU.
  • İMZA BEYANNAMESİ (NOTER ONAYLI ASIL OLACAK)
  • KİMLİK FOTOKOPİSİ
  • İKAMETGAH VEYA TAPU FOTOKOPİSİ VEYA KİRA KONTRATI FOTOKOPİSİ
  • ESNAF ODASI FAALİYET VE SİCİL BELGESİ (ASIL OLACAK) (SERMAYESİ EN AZ 10.000 TL OLACAK ŞEKİLDE DÜZENLENECEK)

K2 Belgesi hangi araçları kapsar?

Yıldızlı K2 yetki belgesi kısaca, 3.5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alan kişi kendi iştigali ile ilgili, yük taşımacılığı yapabilir. Bu belge ile kesinlikle ticari amaçla nakliye yapılamaz.

K Belgesi e-Devlet’ten nasıl alınır?

1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.

SRC ve K belgesi hangi araçlar için gerekli?

Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi’ne sahip olması zorunludur. Bu belge aynı zamanda nakliye yapan araçların azami ağırlıklarını da belirtir.

* K2 belgesi ne işe yarar?

TC Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Taşıma Yönetmeliği içeriğinde 39 adet belge olup, bunlardan birisi K2 Yetki Belgesidir ki; Yönetmelikte geçen hali şöyledir: K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya …