Herhangibir nasıl yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre ‘herhangi bir’ olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz.

TDK her hangi bir?

HERHANGİ BİR Mİ, HERHANGİBİR Mİ, HER HANGİ BİR Mİ? TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, Herhangi bir şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Yani Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “herhangi bir”dir.

Her hangi bitişik mi?

Bu kelimenin “herhangi mi, her hangi mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı herhangi şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Herhangi bir gün nasıl yazılır?

TDK Yazımı Bir Gün Mü, Birgün Mü? Türk Dil Kurumu’na göre ‘bir gün’ ayrı olarak yazılmalıdır. Gününüzde bu sözcüğe birleşik olarak sıkça rastlarız.

Ilerde nasıl yazılır?

3. İçeri, dışarı, ileri, şura, bura, ora, yukarı, aşağı gibi sözler ek aldıklarında sonlarında bulunan ünlüler düşmez: içerde değil içeride, dışardan değil dışarıdan, ilerde değil ileride, şurda değil şurada, burda değil burada, orda değil orada, yukarda değil yukarıda, aşağda değil aşağıda vb.

Veya nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, veya şeklinde birleşik olarak yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen “ve ya gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “veya”dır.

Bir şey nasıl yazilir TDK?

Yani Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “bir şey”dir. Dolayısıyla TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda birşey kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Sonuç olarak birleşik şekilde yazım yanlış, ayrı şekilde yazılış ise doğru şekilde kullanımdır.

Bugün nasıl yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu’nun verdiği örneklere göre “bugün” kelimesi birleşik yazılır. İşte TDK’nin internet adresindeki o örnekler… 1 isim İçinde bulunulan gün: ÖRNEK “Yarın bugünden o kadar da farklı olmayacak.”

Hergün nasıl yazilir TDK?

HER GÜN NASIL YAZILIR? TDK’nın sözlüğünde yer alan ifadelere göre bu kelime ayrı şekilde yazılır. Yani kelimenin bitişik şekilde yazılışını kullanan kişiler yanlış bir kullanım yapmış oluyorlar.

Ileri de mi ilerde mi?

Örneğin ilerde değil ileride yazımı doğrudur. Lakin ileri kelimesine fiil yapım eki getirdiğimizde ilerilemek değil ilerlemek dememiz gerekir. Karşılaşılan bir diğer soru ise “Netekim mi nitekim mi?” şeklindedir. Aşağıda açıklayacağımız sebepler ile bu kelime nitekim şeklinde yazılmalıdır.