Hasta indeks kartları nasıl sıralanmalıdır?

Hasta indeks kartlarının düzenlenmesinde şu noktalara dikkat edilmesi gerekir.

  1. Hastanın önce soyadı, daha sonra adı yazılır ve alfabetik sıraya göre kartlar sıralanır.
  2. Adı ve soyadı aynı olan birden fazla kişi var ise, kartlar ikinci ada, baba-anne adlarına, doğum yeri ve doğum tarihlerine göre sıralanırlar.

Hastalar hangi hallerde sağlık hizmetlerinden bulundukları yerlerde de faydalanabilirler?

Madde 41- Hastalar, aşağıdaki hallerde sağlık hizmetlerinden bulundukları yerlerde de faydalanabilirler: a) Koruyucu sağlık hizmetlerinin verilmesinde, b) Tıbbi sebeplerden dolayı sağlık kuruluşuna bizzat gidilemeyen veya götürülemeyen hallerde, c) Tabii afetler gibi olağanüstü hallerde.

Hasta dosyası hastaya verilir mi?

Türk Tabipleri Birliği Hekimlik Meslek Etiği Kuralları’nda da benzer düzenleme yapılmıştır: “Hasta dosyalarındaki bilgilerin geniş bir özeti ile bilgi ve belgelerin örnekleri, isteği durumunda hastaya verilir.

Hasta Bilekliklerinde ne yazar?

* Hasta kimlik tanımlama işleminde kullanılan barkodlu kol bandında; Protokol numarası (kalın ve büyük punto), hastanın T.C. kimlik numarası, hasta adı- soyadı, doğum tarihi (gün-ay-yıl), doğum yeri, tabibin adı soyadı bulunur. * Hasta kimlik doğrulamada ise hasta adı ve soyadına ek olarak T.C.

Sağlık hizmetleri kimlere verilir?

Evde sağlık hizmeti yaşlı, özürlü, felçli, yatağa bağımlı, bakıma muhtaç bireylere, KOAH vb. solunum sistemi hastalarına, Evde bakım gerektiren onkoloji hastalarına, İleri derecedeki kas hastalarına, Nörolojik hastalıkları olan bireylere, Hastanede gördüğü tedavi veya ameliyatı sonrasında taburcu edilen ve idame …

Sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı nedir?

Kuruluşumuza başvuran her birey; fiziksel, düşünsel ve sosyal özellikleri ne olursa olsun, var olan tüm tanı, tedavi ve rehabilitasyon olanaklarından en üst düzeyde yararlanma hakkına sahiptir. Hasta, doktorunu ve/veya sağlık kurumunu seçme ve tedavinin herhangi bir evresinde değiştirme hakkına sahiptir.