Hangi bölüm mezunları sigorta acentesi açabilir?

Sigorta Acentesi açmak isteyen bireyin, acente açabilmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması veya 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık(Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık ve Sigorta) bölümlerinden birinden mezun olmalarıdır.

Sigorta şubesi açmak için ne gerekli?

Sigorta Acentesi Açabilmek İçin Gerçek Kişilerden İstenen Belgeler

  • Nüfus cüzdanı sureti.
  • İkametgâh belgesi.
  • Vesikalık fotoğraf.
  • Ticaret Sicil Gazetesi.
  • Ticaret Sicil Tasdiknamesi (asıl ve ıslak imzalı, kaşeli)
  • Diploma sureti.
  • Sigorta şirketiyle yapılan sözleşme.
  • Taahhütname.

Segem belgesi nedir nasıl alınır?

SEGEM belgesi sigortacılık sektöründe yer alan kişilerin mutlaka sahip olması gereken bir belgedir. Çünkü bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçesi satmaya izinleri yoktur. SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir.

Segem belgesi nasıl alınır 2021?

Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir. Yapılan sınav ödemesinin, SEGEM kayıtlarına geçmesinden sonra (ödemenin üzerinden en az 6 saat sonra) sınav başvuru formu doldurulabilecektir.

Sigorta Şubesi ne kadar kazanır?

Sigorta acentesi açabilmek için ilk şart üniversite mezunu olmak. İline göre değişmekle birlikte ortalama 100 bin liralık sermaye yeterli. Bir acentenin ortalama cirosu yıllık 1 milyon lirayı buluyor, kimi acentelerde bu rakam 5 milyonu geçiyor.

Segem sınavına kimler katılabilir?

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Teknik Personel Yeterlilik Sınavına Kimler Girebilir? Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

Sigorta teknik personel nedir?

Sigorta acentelerinde sigortacılık işlemlerini (pazarlama bilgilendirme ve satış) yapan ve mesleki gelişime yönelik faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.