Gümrük işletme okuyunca ne olunur?
Gümrük İşletme Bölümünü mezunu olan kişiler gümrük giriş ve çıkışlarında, kontrol noktalarında görev alır. Diğer ülkelerle ithalat ve ihracat ilişkilerinin yürütülmesini sağlar. Bu bölümde okuyan kişiler uluslararası ticaret yapan şirketlerde de çeşitli pozisyonlarda görev alabilir.
Işletme bölümü hangi alanda yüksek lisans yapmalı?
İşletme Fakültesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak aşağıdaki alanlarda Yüksek Lisans programları verilmektedir.
- Finans.
- İnsan Kaynakları Yönetimi.
- İşletme Yönetimi ve Organizasyon.
- Muhasebe.
- Muhasebe (İngilizce)
- Pazarlama.
- Sayısal Yöntemler.
- Üretim.
İşletme mezunu mesleği nedir?
İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür.
Gümrük işletme iş imkanı var mı?
Bu unvanlara sahip olan mezunlar ülkenin dört yanında yer alan gümrüklerde, uluslararası ihracat limanlarında, havalimanlarında, demiryollarında kendilerine çalışma alanı bulabilirler. Bunların haricinde uluslararası çalışan şirketlerde dış ticaret departmanında da görev alabilirler.
Gümrük Isletme Bölümü Nedir maaşları?
Gümrük İşletme mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir gümrük işletmecisi 4500 TL maaş alırken iki yıl ve üzeri deneyime sahip bir gümrük işletmecisi 5000 TL ile 6000 TL arasında maaş almaktadır.
Işletme yönetimi dgs ile hangi bölümlere girebilir?
İşletme Yönetimi DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- İktisat.
- Kamu Yönetimi.
- Maliye.
- Uluslararası İlişkiler.
- İşletme.
- Konaklama İşletmeciliği.
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.