Fon türleri nelerdir?

Bunlar, Likit fon, Hisse Senedi Fonu, Tahvil ve Bono Fonu, Yabancı Menkul Kıymetler Fonu, Altın Fonu, Kıymetli Madenler Fonu, Sektör Fonu, Grup Fonu, İştirak Fonu, Gayrimenkul Yatırım Fonu, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Borsa Yatırım Fonları, Emeklilik Yatırım Fonları, Karma Fon, Değişken Fon, Korunma Amaçlı Fon.

Fona katılma payına ne denir?

Katılma payı, yatırımcının fon portföyüne kaç adet payla ortak olduğunu gösterir. Nasıl yatırımcılar, ortaklık payı alarak şirketlere ortak olurlar ve o şirketler üzerinde hak sahibi olurlar ise, benzer şekilde yatırım fonlarında da katılma payı ile fon portföyüne ortak olunur.

Ihtisaslaşmış fonlar nedir?

İhtisaslaşmış Fonlar: Fon portföyüne belirli sektör ve endeksler bazında yatırım yapan fonlardır. a. Sektör Fonu: Fon portföyünün en az €’ini, belirli sektör ya da sektörlerde bulunan ortaklıkların paylarına yatıran fondur.

Yatırım fonu nedir türleri nelerdir?

Yatırım Fonu Nedir? Yatırım fonları halktan topladıkları paralar karşılığı hisse senedi, tahvil/bono, özel sektör borçlanma araçları, ters repo gibi sermaye piyasası araçlarından ve altın ile kıymetli madenlerden oluşan portföyleri yönetirler.

Anapara Korumalı Fonlar nedir?

Anapara Korumalı Fonlar belirli bir yatırım döneminde riskin sınırlanma sı hedefiyle çeşitli varlık sınıflarına ve temalara yatırım yapmanızı sa ğlayan en strümanlardır. Bu yatırım ara çları,ri skler konusunda temkinli yatırımcıların portföyleriniçeşitlendirmelerine imkan veren ürünlerdir.

Serbest Şemsiye Fonu ne demek?

Serbest Şemsiye Fon-Katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılmak üzere kurulmuş olan fonları kapsayan şemsiye fonlardır.

Katılım fonu ne demek?

Yatırım fonları (Katılım fonu), yatırımlarını faiz kazancı sağlanmayan para ve sermaye piyasası araçları ile değerlendirmek isteyen yatırımcılar için portföyünün tamamı devamlı olarak, kira sertifikaları, katılma hesapları, ortaklık payları, altın ve diğer kıymetli madenler ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun …