Egzersizin olası riskleri nelerdir?
Hareketsizlik: Fiziksel hareket eksikliği kalp damar hastalıklarının gelişme riskini artırmaktadır. Kalp krizi geçiren hastalarda bile egzersiz, yaşam süresini uzatmaktadır. Şişmanlık ve şeker hastalığı: Fazla kilolar tansiyon yüksekliği, kolesterol yüksekliği ve şeker hastalığı gelişim riskini artırmaktadır.
Bireyler niçin fiziksel aktivite yapmaya ihtiyaç duyarlar?
Fiziksel aktivite, kilo yönetiminde ve sağlığı geliştirmede önemli bir araçtır. Sadece fizyolojik değil, psikolojik sağlığı da olumlu yönde etkiler. Kemik ve kas sağlığı için öneminin yanı sıra kanser, kalp rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Fiziksel aktivitenin kas iskelet sistemi üzerindeki olumlu etkileri nelerdir?
a) Kas İskelet Sistemi Üzerine Etkileri Vücut düzgünlüğünün ve postürünün korunmasını sağlar. Denge ve düzeltme reaksiyonlarını geliştirir. Yorgunluğu azaltır. Kas kasılması ve aktivitenin etkisiyle kemik mineral yoğunluğunu korur ve osteoporozu önler.
Fiziksel aktivitenin faydaları nelerdir?
Fiziksel aktivitenin sağlığımız üzerine etkileri temelde şu başlıklar halinde incelenebilir: Kas kuvvetinin korunması ve arttırılması, Vücut düzgünlüğünün ve postürün korunması, Kalbi güçlendirerek kalbe olan kan akışını arttırır ve kalp krizi geçirme riskini azaltır,
Fiziksel aktivitenin sağlığımız üzerine olan etkileri?
Fiziksel aktivitenin sağlığımız üzerine etkileri temelde şu başlıklar halinde incelenebilir: Bedensel sağlığımız üzerine olan etkileri, Kas kuvvetinin korunması ve arttırılması, Vücut düzgünlüğünün ve postürün korunması, Yorgunluğun azaltılması, Kalbin ritmi düzenlenir
Haftada 3-4 kez yapılan fiziksel aktivite?
Haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık orta şiddette fiziksel aktivite bile genellikle sağlığımız üzerinde olumlu etkileri açığa çıkarmaya yeterlidir. Fiziksel aktivite programı kişiye özeldir. Oluşturulan aktivite programlarında, kişinin fiziksel aktiviteyi yapma sıklığı, süresi ve yoğunluğu dikkate alınarak ilerleme basamakları belirlenmelidir.