Dubleks daire çatısı ortak alan mı?

Çatı katları iskan alımı sonrasında dublexlere katılabiliyor.Bu durumda çatıları dublex dairelerin veya üst katın sahipleri kullanıyor. Ancak anahtar bu dublex yada üst kat sahiplerinde ya da kullanımı sadece bu kişilere aitse o zaman masraflarda bu kişilere aittir.

Apartman çatı onarımı ortak gider midir?

APARTMAN ÇATI KANUNU VE YÖNETMELİĞİ Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı katı binaların ortak kullanım alanı olarak sınıflandırılmaktadır. Buna göre çatı katı kullanım hakkı tüm kat maliklerine ait olup yine çatı tamiratı ve tadilatı giderleri de tüm kat maliklerinin arasında arsa payı oranında eşit sorumluluktadır.

Apartman ortak giderlerini kim öder?

Apartmanda ortak kullanılan alanların giderleri apartman malikleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor.

Çatı masrafını kim öder?

Binaların ortak kullanım alanlarında yapılacak onarım masraflarını kimin ne şekilde ödeyeceği “Kat Mülkiyeti Kanunu”nda düzenlenmiş. Buna göre çatı-teras bakımı, onarımı, kiremit veya yalıtım sistemi uygulamaları, merkezi anten sistemi için yapılacak harcamalardan bütün kat malikleri eşit oranda sorumlu.

Dubleks daire CATI KATI tapusu alınabilir mi?

Bu nedenle dubleks daireler her ne kadar iki katlı olsa da iki tane müstakil tapusu olamıyor. Tapu tek oluyor. Dubleks dairelerin tapularının ayrı olabilmesi için bu dairenin iki katının da fiziksel olarak birbirinden ayrı olması gerekiyor.

Apartman çatısı yapımı kime aittir?

Apartman çatısıyla ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirlendi. Kanuna göre; çatı katı, kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında bulunuyor. Ancak zaman zaman çatı katı, en üst katta yaşayan malik tarafından ilgileniliyor.

Teras üstü kapatma yasal mı?

Teras üstü kapatma uygulaması ile ilgili gerekli izinler alındığında ve belediyeden alınan proje doğrultusunda yapılan uygulamaların hiç bir cezası bulunmamaktadır. Teras kapatmalar tadilat ruhsatı izni alınması gereken bir uygulamadır. Aksi takdirde ceza-i müeyyidesi vardır.