İçindekiler
- 1 Depremde asansör neden kullanılmaz?
- 2 Asansör trafik hesabı nedir?
- 3 Asansör bakımında dikkat edilecek temel kriterler nelerdir?
- 4 Depremde asansöre ne olur?
- 5 Asansör kaç kişilik olmalı?
- 6 Asansör Konuşması nedir nasıl yapılır?
- 7 Asansör tesisatı bakımında neler yapılır?
- 8 Asansör aylık bakım zorunlu mu?
Depremde asansör neden kullanılmaz?
İlgili standarda göre bina sistemi deprem dalgalarını algılayıp hareket halindeki asansörün kumanda sistemine ilettiği anda kayıtlı tüm kabin ve kat çağrıları iptal edilir, yeni çağrılar dikkate alınmaz. Deprem sinyali aldığı anda bir katta durur halde olan asansörler, kapı kilitlerini açar ve hizmet dışı kalır.”
Asansör trafik hesabı nedir?
Asansör Yönetmeliğinde trafik hesabı, “bina şekil ve ihtiyaçlarına göre asansör (kabin) adet, hız, kapasite kumanda ve kullanım şekillerini en ekonomik biçimde tespit eden hesap tarzıdır” şeklinde tanımlanmakta ve hesap sonucu kabin adedi ve kapasitesine uygun asansörlerin binalara tesis edilmesi hükümleri …
Asansör konuşmasında ne sorulur?
Asansör Konuşmanız kısa, anlaşılır, dikkat çekici ve en önemlisi karşınızdaki kişiye soru sorma ihtiyacını hissettirecek, size ve duruma özel cümleler olmalıdır.
- Soru: Kimsiniz?
- Soru: Ne Yapıyorsunuz?
- Soru: Uzmanlık veya İlgi Alanınız Nedir?
- Soru: Sizi Diğerlerinden Farklı Yapan Nedir?
- Soru: Katma Değeriniz Nedir?
Asansör bakımında dikkat edilecek temel kriterler nelerdir?
Her bakımda asansörün kapı kilitleri kontrol edilmeli. Asansör kapı camlarında kırık ya da çatlama olup olmadığı kontrolü edilmeli. Asansör raylarının yağlanması yapılmalı Paraşüt fren sisteminin kontrol edilmeli.
Depremde asansöre ne olur?
İlgili standarda göre bina sistemi deprem dalgalarını algılayıp hareket halindeki asansörün kumanda sistemine ilettiği anda kayıtlı tüm kabin ve kat çağrıları iptal edilir, yeni çağrılar dikkate alınmaz. Hareket halindeki kabinin hızı azalır ve yavaşça ilerleyerek bir sonraki katta durur.
Depremde asansörde ne yapılmalı?
Binalarda asansörlerin kapı yanlarına “Deprem Sırasında Kullanılmaz” levhası asılmalıdır. DEPREM ANINDA BİNA İÇERİSİNDEYSENİZ; Kesinlikle panik yapılmamalıdır. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır.
Asansör kaç kişilik olmalı?
Her binada en az 10 kişilik bir asansör olacak. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin 1 Ocak 2017 tarihinden yürürlüğe girmesiyle belediyeler bu imar yönetmeliğini kullanacak. Yönetmelikte, bu tarihten sonra yapılacak tüm binalarda asansörün en az 10 kişilik olması şart koşuldu.
Asansör Konuşması nedir nasıl yapılır?
Bir girişimcinin asansör yolculuğu kadar kısa bir süre içinde (30-60 saniye) kendini yabancı birine tanıtma, iş fikirlerini ifade etme ve karşısındakini ikna etme yeteneklerini ortaya koyduğu kısa sunuma Asansör Konuşması (Elevator Pitch) adı verilmektedir.
Asansör Cümlesi nedir?
Genellikle “asansör konuşması/cümlesi” olarak adlandırılan bu benzetme, yabancı bir kişiyle birkaç kat aşağı inerken söyleyeceğiniz ilk cümle gibi kısa ve sonuç odaklı olmalıdır. İş dünyasında “Elevator Pitch”, uluslararası iş platformlarında yıllardır kullanılmaktadır.
Asansör tesisatı bakımında neler yapılır?
Asansör Bakımı Nasıl Yapılır?
- Asansörü taşıyan halatlar, asansör ana taşıyıcı kasnakları, tahrik kasnağı yivi, asansör kablosu, makine grubundaki dişli ve yataklar, ray pabuçları, somunlar ve cıvatalar kontrol edilir.
- Aşınan ve yıpranan parçalar varsa bu parçalar yenisi ile değiştirilir veya yağlanır.
Asansör aylık bakım zorunlu mu?
a) Asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorundadır. Garanti süresi içinde bina sorumlusu ile asansörü monte eden veya onun yetkili servisi arasında aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapılması zorunludur.