İçindekiler
Çocuğun sakin olması için ne yapmalıyım?
İçerideyken dışarı çıkmak, dışarıdayken iç mekânda sessiz bir yere geçmek de sakinleşmek için etkili olabilir. Duvarı İtmek: Bu teknik çocuğun dışarıya çıkmadan ve hatta odadan ayrılmadan stres hormonlarından kurtulmasını sağlayabilir. Çocuğunuzun duvarı 10 saniye boyunca 3 kez itmesini sağlayın.
Çocuğun kendine güvenmesi için ne yapmalıyım?
Çocuğunuzu kendi ilgi alanı ve yetenekleri doğrultusunda faaliyetlere ve aktivitelere katılmasında destek olun. Böylece kendilerinde var olan yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayarak kendilerine özgüven duymalarını sağlamış olursunuz. Çocuğunuzdan beklentilerinizi onun seviyesinin üstünde tutmayın.
Çocuğun her istediğini yapmak doğru mu?
Her isteği karşılanan çocukların mutlu olacağı düşüncesinin yanlış olduğu anlaşıldı. Bizlere bu şikayetlerle gelen anne babaların çocuklarının her istediğini yapmanın aslında çocuk eğitiminde hatalı bir davranış olduğunu bilmelidirler.
Çocuklarda özgüven eksikliği nasıl tedavi edilir?
Çocuğa destek verilmeli, karşılıksız sevildiği hissettirilmelidir. Çocukla konuşulmalı, birlikte zaman geçirilmeli, duygu ve düşüncelerini ifade etmesi sağlanmalıdır. Arkadaş edinmesi sağlanmalı, fakat bu konuda baskı yapılmamalıdır. Çeşitli kurslara, spora ve sosyal aktivitelere katılması için teşvik edilmelidir.
Gevşek tutum nedir?
Gevşek ana baba tutumunda ana babanın çocuğa egemen olma ve onun üzerinde baskı kurma eğilimi yerine, çocuğun başına buyruk yetişmesi, dilediğince davranması ve çocuğun üzerinde aile denetiminin olmaması vardır. Çocuğa neyi yapması veya neyi yapmaması konusunda bilgi verilmez.
Çocuk neden soz dinlemez?
Çocuklar söz dinlemez, çünkü çocuklar yetişkinlerin ağzından çıkan sözcüklere göre hareket eden robotlar değildir. Çocukların istekleri, merakları, hareket etme ve ilgi göreme ihtiyacı vardır.
Çocuğunuzun sallanan sandalyede sallanarak strese neden olan duygu ve düşüncelerden uzaklaşmasını sağlayın. Bisiklete Binmek: Bisiklete binmek eklemleri çalıştırdığı gibi aynı zamanda dengeyi ve egzersizi de teşvik eder. Bisiklet sürmek stresi azaltan ve çocuğu sakinleştiren bir egzersizdir.
Bir çocuk neden oyun oynar?
Oyun; çocuğu yetişkin hayata hazırlayan en etkin yoldur. Çocuğun fiziksel, sosyal ve bilişsel yeteneklerinin gelişimine katkı sağlar. Oyun bir çocuğun zihinsel gelişiminin bir aynası olmakla birlikte bedensel ve duyusal gelişiminde de aktif bir rol oynar. Kişiliğin olumlu bir yönde gelişmesine katkı sağlar.
3 yaşındaki çocuk nasıl sosyalleşir?
2-3 yaşında kreşlerle başlayan sosyalleşme ortamı, anaokulu ve diğer okul ortamlarıyla sürmektedir. Böylece çocuk daha hızlı bir şekilde yaşıtlarıyla ve kurallarla tanışmaktadır. Bu sosyalleşme ortamları çocuğun gelişimi için de ihtiyaçtır. Çocuğu doğal ortamlarında gözlemek gerekir.
Çocuklar kaç yaşında oyun oynar?
Karşılıklı oturtsanız bile herkes elindeki ile oynar ya da karşısındaki çocuğun elindeki oyuncağı ister. 3-6 yaş dönemi; oyun dönemi olarak da adlandırılır. Çocuklar 3 yaşa kadar nesneler ve çevreleri ile deneyim kazanırlar ve 3 yaşından sonra oyun kurmaya başlarlar.
Oyun oynamak çocuğa ne kazandırır?
Oyun Oynamanın Çocuğunuza Olan Katkıları
- Yaratıcılığını geliştirir, geliştirir.
- Soyut düşünce gelişimine yardımcı olur.
- Hayal gücünü kullanması için sınırsız fırsatlar sunar.
- Sorun çözme becerisini geliştirir.
- Empati becerisini pekiştirir.
- Farklı bakış açılarını keşfetmesine fırsat tanır.
Çocuk neden arkadaşlık kuramaz?
Çocukların arkadaşlık kuramama nedenlerinde en çok karşımıza çıkanlar şunlardır; Çocuğun sosyal becerileri gelişmemiş olabilir. Karakteristik özellikler çocukların arkadaşlık kurmasına engel olabilir. Utangaçlık ve bencillik özelliği gösteren çocuklar genelde arkadaşlık kurmada zorlanırlar.
Çocuğun çekingenliğini nasıl yenebilirim?
Çekingen çocuğa destek için öneriler:
- Çocuğunuza çekingen ya da utangaç olduğunu söyleyerek, etiketlemeyin.
- Çocuğu yeni ve bilmediği ortama ya da insanlara hazırlayın.
- Çocuğunuzun çekingen kaldığında ısrar etmeyin, zorlamayın, kızmayın ve çok fazla üstünde durmayın.