İçindekiler
Bilgi yönetimi kapsamı nedir?
Bilgi yönetimi, eğitim, öğretim ve çeşitli şartlarla edindiğiniz deneyimlerinizin gündelik hayatınız ya da iş hayatınızda kayıtlı ya da kayıtsız her türlü bilgi kaynağının belirlenmesi, tanımlanması, yönetilmesi ve çeşitli çevrelerle paylaşılması işlemlerinin tamamını kapsayan belirli organizasyon yapısına göre …
Bilgi Yönetim Sistemleri nelerdir?
Yönetim Bilgi Sistemleri (YBS), yönetimin gereksinimlerini karşılamaya yönelik olarak, üst düzeyden alt düzeye doğru ve yönetim gereksinimleri doğrultusunda, işletmenin amaçları göz önüne alınarak geliştirilen her türlü donanım ve yazılımdan oluşan sistemlerdir.
Bilgi yönetimi bölümü mezunları ne iş yapar?
Bu bölüm mezunları devlet sektöründe ve ya özel yazılım danışmanlık kuruluşlarında çalışabilirler. Bu bölüm mezunları özel ya da devlet bankalarında çalışma imkanına sahip olurlar. Kuluçka merkezlerinde çalışabilen teknoloji ve bilgi yönetimi mezunları bu kuruluşlarda bilgisayar destekli teknolojik çözümler üretirler.
Bilgi yönetimi neyi ifade etmektedir?
Bilgi yönetimi, bilginin verimli bir şekilde teknolojik süreçlere uygulanmasının bir modele dönüşmesini ve örgüt amaçları doğrultusunda bilginin kullanılması için yapılması gereken hareket planını kapsar.
Bilgi yönetimi nedir kısa?
Bilgi yönetimi, kayıtlı ya da kayıtsız organizasyon verilerini ve kişisel bilgi ve tecrübeye dayalı birikimleri, toplayıp, düzenleyip, kayıt altına alıp yararlı bilgi haline getirerek bunları doğru zamanlarda , doğru kimselerin, istenilen her yerden ulaşılabilmesini sağlayıp, organizasyonun entelektüel mülkünü …
Örgütsel bilgi yönetimi nedir?
Bir başka açıdan bilgi yönetimi, “örgütsel amaçların daha iyi bir şekilde elde edilmesi için, bireylere, takımlara ve tüm örgütte bilginin kolektif ve sistematik olarak yaratılması, paylaşılması ve uygulanması için olanak sağlayan bir disiplin” olarak tanımlanmıştır (Barutçugil, 2001:50).
Yönetim Bilişim Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
Bir yönetim bilişim sistemi, işletmenin çeşitli departmanlarının hareket işlemleri için kullandığı operasyonel veritabanları, veri ambarı ve yine departmanlara ait veri pazarlarından gelen verileri düzenlemek, özetlemek, biçimlendirmek ve raporlamak amacı ile kullanılır.
Işletme Bilgi Yönetimi bölümü mezunları ne iş yapar?
Şirketlerin bünyesinde bu alanlarla ilgili olan bilgi-işlem, insan kaynakları, yönetim ve idare gibi birimlerde çalışabilmektedirler. İşletme Bilgi Yönetimi mezunları yurt içi ve yurt dışı birçok firmada ve iletişim merkezlerinde(Avea, Turkcell, Vodafone) çalışma imkanına sahiptirler.
Bilgi yönetimi bölümü hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Bilgi yönetimi mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, bilgi yönetimi DGS bölümleri şunlardır:
- Bilgi ve Belge Yönetimi.
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği.
- İşletme.
- İşletme Bilgi Yönetimi.
- İşletme Enformatiği.
- İşletme Yönetimi.
- İşletme-Ekonomi.
- Lojistik Yönetimi.
Işletme Bilgi Yönetimi nedir ne iş yapar?
İşletme Bilgi Yönetimi bölümünün amacı, bulunduğu kurumun başarısı devam ettirebilmesi ve büyümesi için bilişim ve insanlar arasındaki bilgilerin aktarılması ve oluşturulmasını sağlayacak, bulunduğu sektöre katkı ve fayda sağlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.