Aşil tendon kopması ne kadar sürede iyileşir?

Aşil tendon kopmasının bu şekilde tedavisi için genellikle 8- 12 hafta süre alçı veya splint kullanılır. Aşil tendon kopmalarının cerrahi tedavisi, daha hızlı bir iyileşmeye sağlar ve alçı tedavisine göre çok daha sağlam tendon elde edilir.

Aşil tendon nasıl iyileşir?

Aşil Tendiniti Tedavisi Nasıldır?

  1. Nazik germe egzersizleri: Aşil ve hamstringler, 3-4 kez/gün.
  2. Genellikle ağrı 2 haftada geçer ve sonrasında günlük aktivitelere dönüş sağlanarak;
  3. İzometrik/izotonik güçlendirme.
  4. Yük aktarımı
  5. Denge/propriyosepsiyon eğitimi.
  6. Su içi egzersizler ve yüzme uygulanır.

Aşil tendonu zedelenmesi ne iyi gelir?

Aşil tendon yaralanmalarının tedavisinde iltihap ve ağrı giderici ilaçlar, istirahat, uygun koruyucu yastık ve pedler, kinezyolojik bantlama, fizik tedavi, rejeneratif tedaviler uygulanmaktadır.

Aşil tendonu ile bağlantı yapan kaslar nelerdir?

Anatomi. Aşil (Calcaneal) tendonu bacağın arka kısmının gastrocnemius ve soleus kasları arasında paylaşılan ortak bir tendondur. Tendon bu 2 kas grubundan (birlikte triceps surae) kalkaneal kemiğe bağlanır.Tendon topuğa 90 derece açıyla yapışır böylece gastroknemius lateralden soleus medialden tutunur.

Aşil tendonu sakatlığı nasıl tedavi edilir?

Aşil tendonunun kopması sonucu, bir operasyon ile tendon tamiri yapılabilmesi mümkündür. Tedavi ile beraber, 6 ile 10 hafta kadar sürecek olan uzun bacak alçısı uygulanmaktadır. Bu uygulamaların yanında, fizik tedavi yöntemleri de yapılarak, sorunlu olan tendon iyileştirilmektedir.

Tendon zedelenmesi ne kadar sürede iyileşir?

Tendon yaralanmasının iyileşmesi haftalar veya aylar alabilir. Bu noktada sabırlı olmak ve tedaviye uyum sağlamak önem taşımaktadır. Yaralı tendonu çok erken kullanmaya başlamanın daha fazla hasara neden olabileceği ve bu durumda tedavi şeklini değiştirmek gerekebileceği unutulmamalıdır.

Aşil tendonu zedelenmesi neden olur?

Aşil Tendonu Yaralanması Risk Grupları Yaş, cinsiyet, kişinin yaptığı egzersiz ve sporlar, kullanılan ilaçlar, sigara ve obezite risk faktörleri arasındadır. Kadınlara göre erkeklerde daha sık görülen aşil tendonu yırtılmaları en çok 30-40 yaş arasındaki kişilerde meydana gelir.