Almanya Aile Birleşimi kimler alabilir?
Alman vatandaşları veya ikamet ya da yerleşme iznine sahip olan, AB ülkelerinin vatandaşı olmayan kişiler, aile bireylerini Almanya’ya getirebilirler. Buna „Familiennachzug“ („aile birleşimi“) adı verilir.
Aile birleşimi için nereye başvurulur?
Almanya aile birleşimi vizesi ulusal (D tipi) yani uzun süreli vize kategorisine girdiği için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne yapılıyor. Aile birleşimi vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evrakları teslim etmeniz gerekiyor.
Amerika vizesi kimler alabilir?
Amerika’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport Hamili Türk Vatandaşları Amerika Vizesi’ne tabi tutulmuşlardır. Bu nedenle ilgili başvuru sahipleri, Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacakları seyahat öncesinde vize prosedürlerini tamamlamak ile yükümlüdürler.
Almanya muvafakatname istiyor mu?
Almanya Vize Başvurusu için Muvafakatname Detayları; 18 yaşından küçük başvuru sahipleri anne ve babaları ile birlikte seyahat etseler ve vize başvurusunu birlikte gerçekleştirseler dahi, yasal vasileri tarafından imzalanmış noter onaylı tebliğ/muvafakatname sunmak zorundadırlar.
Yurtdışından kimler davetiye gönderebilir?
Davet eden kişinin illa o ülkenin vatandaşı olması gerekmez. İş, eğitim, araştırma, mültecilik gibi çeşitli sebeplerden o ülkede yasal oturuma izni bulunan herhangi bir kişi de sizi onu ziyaret etmeniz için yanına davet edebilir, ve konsolosluğa sizin için vize davet mektubu gönderebilir.
Aile birleşimi için ne gerekli?
Türkiye Aile Birleşim Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Vize talep tarihinden itibaren az 6 ay süreli pasaport;
- Biyometrik Fotoğraf;
- Evlenme belgesi veya Aile Cüzdanı (Eşlerden talep edilmektedir);
- Doğum belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneği (Çocuklardan talep edilmektir).