657 ye tabi memurlar hangileri?

Bu Kanun, Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kefalet sandıklarında veya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde çalışan memurlar hakkında uygulanır.

Devlet memuru belediye şirket müdürü olabilir mi?

Sayıştay kararı ile belediye memurlarının, yerel yönetim şirketlerinde yönetici olarak görev yapması kanuna aykırı bulunmuş, bu durumun 657 Sayılı Kanunu’nun 28. Maddesi’ndeki istisna kapsamına girmeyeceği vurgulanmıştır.

657 ye tabi devlet memuru ne demek?

657 sayılı kanunun tam olarak adı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’dur. Bu Kanun, Devlet memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak, yüküm ve sorumluluklarını, aylıklarını ve ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenler.

Öğretmenler 657 ye tabi mi?

(1) Öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere Bakanlığın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilir.

Belediye başkanı şirket müdürü olabilir mi?

Belediye Meclisi ve belediye başkanının yetkileri Söz konusu yetkiler arasında belediye şirketlerinin yönetimini belirleme ve belediye tüzel kişiliği adına şirket genel kuruluna ait yetkileri kullanma bulunmamaktadır.

Belediyelere ait şirketlerde kimler yetkili olabilir?

10 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 26. maddesine göre “Genel sekreter ile belediye ve bağlı kuruluşlarında yöneticilik sıfatını haiz personel bu şirketlerin yönetim ve denetim kurullarında görev alabilirler.” Bu hükme istinaden büyükşehir belediye şirketlerinin yönetim kurullarında sadece yöneticilik …

Memurlar ek gelir elde edebilir mi?

Bu konuda 657 sayılı Kanun aydınlatıcı mahiyete sahip. Kanuna göre memurlar sosyal güvenlik anlaşması ile bir işyerinde çalışamıyor ya da kendi adlarına yine sosyal güvenlik sistemine dahil olarak (Bağ-Kur) iş yeri kuramıyor. Bu konuda sınırlamalar olsa da memurların ek iş yapmaları mümkün.

Devlet Memuru Sosyal medyadan para kazanabilir mi?

Memur olarak çalışanlar da sosyal medya üzerinden reklam yaparak gelir elde ediyorlar. “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre; memurlar Türk Ticaret Kanunu’na göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar. Sürekli gelir elde edecek faaliyetlerde de bulunamazlar.